Грейпфрут. Властивості. Як їсти грейпфрут

 

Грейпфрут дозріває в грудні, при цьому відмінно зберігаючи всю свою корисність до липня. Грейпфрут має високі дієтичні та лікувальні властивості. Він зміцнює травлення, знижує кров'яний тиск, нормалізує роботу печінки, відновлює сили організму.

По корисним властивостям грейпфрут перевершує свого брата - лимона по своїх смакових і лікувальних якостях. Цей цитрус володіє досить приємним смаком, тільки перегородки між часточками містять в собі всю гіркоту фрукта, тому їх бажано видаляти.

Корисні властивості грейпфрута допомагають при лікуванні атеросклерозу, гіпертонії, відновлює сили при перевтомі. Приймайте по 1/4 склянки за півгодини до їжі, а при безсонні - по півсклянки перед сном.

Сік з м'якоттю допоможе, коли відсутній апетит або порушений процес травлення.

У грейпфруті міститься дуже багато життєво важливих вітамінів B2, С, Р, каротин (провітамін А), калій, кальцій, ефірні олії, органічні кислоти, клітковина. Свіжовичавлений сік грейпфрута впливає на зміцнення центральної нервової системи, тому сік буде дуже корисний при розумових перевтомі.

Якщо щодня випивати по склянці соку на голодний шлунок, то дуже швидко нормалізується робоча діяльність вашого кишечника. У грейпфруті величезна кількість розчинної клітковини - пектину, який добре зміцнює перистальтику кишечника, знижує ризик запору.

За допомогою ефірних масел і органічних кислот, які містяться в грейпфруті, стимулюється обмін речовин, посилюється вироблення травних соків, поліпшується засвоєння їжі і травлення.

За допомогою грейпфрута добре виводиться зайва рідина з організму, активізується процес спалювання жіров.Также цей фрукт очищує організм від шлаків і сприяє схудненню.

У грейпфрутах дуже мало калорій, тому з них можна готувати різноманітні десерти в період дієти, а також вживати їх при розвантаженні. За рахунок поживних речовин, які містяться в грейпфрутах, в розвантажувальні дні ви уникнете нападів запаморочення, сонливості і млявості.

Всього лише кілька часточок грейпфрута з'їденого після обіду, здатні спалити практично половину калорій, які були отримані під час їжі.

У тому числі сік грейпфрута рекомендується вживати під час розумових і фізичних навантажень, так як він сприяє зміцненню центральної нервової системи. У тому числі він є прекрасним стимулятором кишечника і сприяє профілактиці запору.

Крім цього грейпфрут дуже багатий на органічні кислоти і клітковину, а також на ефірні олії. У ньому міститиметься біофлавоноїди і глікозиди, які в свою чергу сприяють зміцненню стінок судин, а також збільшують і зберігають їх еластичність, завдяки цьому запобігається крововиливи.

Також варто відзначити, що в грейпфруті мається низький глікемічний індекс. Завдяки цьому рівень цукру в крові знижується природним шляхом.

Дані корисні властивості грейпфрута допоможуть знизити потребу в інсуліні людям, які страждають на діабет. У червоних грейпфрутах міститься додаткові атіоксіданти - лікопен, отже, такі фрукти будуть дуже корисні для людей зі слабкою серцево-судинною системою, так як вони сприяють нормалізації рівня холестерину. Для цього достатньо вживати один стакан соку грейпфрута в день. У тому числі рекомендується вживати грейпфрут вранці, так як він має властивість знімати втому, піднімати загальний тонус і покращувати апетит. При регулярному вживанні грейпфрута зменшується кровоточивість ясен.

Здавалося б всього лише фрукт, а наскільки багатий він корисними елементами. У ньому міститиметься і органічні кислоти, і вуглеводи, вітаміни А, В, Р, D, С, мікроелементи, мінеральні солі і т.д. Також в ньому міститься натуральний, природний хінін. Він багатий кальцієм і калієм. Чи не фрукт, а джерело вітамінів і корисних речовин. Але все ж панацей від всіх хвороб його назвати не можна.

Лікарями-дієтологами було відзначено, що фреш грейпфрута надає загальну тонізуючу дію, він нормалізує роботу кишечника, печінки і жовчного міхура. Дуже корисно вживати грейпфрут в їжу в період відновлення після хвороби. Але ось захоплюватися поїданням даного фрукта не варто, особливо в тих випадках, якщо Ви приймаєте ліки.

Наслідки грейпфрутової дієти можуть бути неприємними, під час неї необхідно їсти грейпфрут в невеликих кількостях натщесерце, а це в свою чергу може не зовсім сприятливо позначитися на здоров'ї порожнини рота, шлунка й слизової стравоходу, так як у цього фрукта дуже висока кислотність.

Варто відзначити, що грейпфрут дійсно допомагає травленню і сприяє схудненню, але тут варто відзначити, що цитрусові тільки поліпшують жировий обмін, і без фізичних навантажень і зменшення щоденного обсягу калорій навряд чи вдасться позбавитися від зайвої ваги.

Також варто знати про те, що в гіркуватою плівці грейпфрута міститься найбільша кількість корисних речовин, тому не варто нею нехтувати, і викидати. Хоча склад цього фрукта настільки хороший, що його шкірка може заміняти деякі ліки.

Розрізаний навпіл грейпфрут і запечений з цукром і корицею в духовці, рекомендується вживати як ліки від стресу, так як грейпфрут допомагає впоратися зі станом пригніченості і пригніченості.

У тому випадку, якщо у людини низька кислотність шлунка, також допоможе грейпфрутовий сік, вживати його при цьому слід по 200-250 мл 2-3 рази на день.

Для бажаючих зміцнити свої зуби і ясна підійде наступний рецепт: шкірку грейпфрута слід замочити на 20 хвилин у кип'яченій воді, процідити і полоскати цим відваром рот.

Не дивлячись на те, що грейпфрут є дуже корисним фруктом, вживати його все ж варто в міру. Як уже згадувалося раніше, грейпфрутовий сік не поєднується з лікарськими препаратами. Він може нейтралізувати їх дію, або ж поміняє їх дію, тоесть з принесеної раніше користі, вони будуть тільки шкодити. У деяких випадках, поєднання соку грейпфрута і деяких медикаментів, може призвести до летального результату.

Наступною причиною є той факт, що досить часте вживання грейпфрута у великій кількості, сприяє руйнуванню зубів і ясен, а також негативно впливає на слизову оболонку шлунку і стравоходу, через свою підвищеній кислотності. Щоб уникнути слід після кожного вживання грейпфрута полоскати рот водою.

КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ КУНЖУТНОЇ ОЛІЇ

МОРСЬКИЙ РИС

КОРИСТЬ РИБ'ЯЧОГО ЖИРУ В КАПСУЛАХ

КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ ФІНІКОВ

КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ ІМБІРУ

КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ ЧОРНОСЛИВУ

КОРИСТЬ І ШКОДА БАНАНІВ

КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ РОДЗИНОК

ПЕЧІНКА ЛЮБИТЬ РОДЗИНКИ

РОДЗИНКИ ДЛЯ КРАСИ І ЗДОРОВ'Я

КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ АВОКАДО

ЯК ЇСТИ ПИТАХАЙЮ

ПРОДУКТИ ДЛЯ ЩАСТЯ

АНАНАС. ЯК ВИБРАТИ. ЛІКУВАННЯ АНАНАСОМ

МОЛОКО. ВЛАСТИВОСТІ, ШКОДА, КОРИСТЬ

НАЙКОРИСНІШІ ПРОДУКТИ ХАРЧУВАННЯ

КОРИСТЬ ГОРІХІВ

ШИПШИНА І ЇЇ КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ

КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ УКРОПА

ПОЗБАВИТИСЬ ВІД СИВИНИ ДОПОМОЖУТЬ ЯБЛУКА

ДИНЯ.КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ

ПЕРЛОВКА І ЇЇ КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ

РОЗЧИННИЙ ЦІКОРІЙ ДЛЯ СХУДНЕННЯ

ЗНЕЖИРЕНІ ПРОДУКТИ.КОРИСТЬ І ШКОДА

ПЕЧІНЬ ТРІСКИ. КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ

КОРИСТЬ І ШКОДА МАННОЇ КАШІ

КОРИСТЬ І ШКОДА КАРТОПЛІ

МОРСЬКА РИБА - ВІДЩ СЛІПОТИ І ЗМОРШОК

ЧИМ КОРІСНІ ВИСІВКИ